مرتضی شعبانی، تهیه‌کننده مستند «جمال»، معتقد است این مستند جای خالی یک اثر ماندگار درباره شهید ابومهدی المهندس را در تاریخ سینمای مقاومت پر می‌کند.
فیلم مستند «جمال» به کارگردانی محمد حبیبی منصور و تهیه‌کنندگی مرتضی شعبانی، به عنوان یکی از آثار برجسته در حوزه مستندهای مقاومت، روایتی عمیق و تأثیرگذار از زندگی و مبارزات شهید ابومهدی المهندس، فرمانده حشدالشعبی و یار نزدیک شهید قاسم سلیمانی ارائه می‌دهد. این مستند که در جشنواره سینما حقیقت جایزه «سرباز وطن» را از آن خود کرده است به جشنواره بین المللی فیلم مقاومت هم عرضه شده است.

مرتضی شعبانی، تهیه‌کننده مستند جمال در گفتگو با وبسایت جشنواره بین المللی فیلم مقاومت، درباره ضرورت ساخت این اثر گفت: «با وجود مستندهای متعددی که درباره شهید سلیمانی ساخته شده، احساس کردیم جای خالی یک اثر ماندگار درباره شهید ابومهدی المهندس در تاریخ سینمای مقاومت وجود دارد. مستند «جمال» با هدف پر کردن این خلأ و معرفی این چهره برجسته مقاومت ساخته شد. این مستند نه تنها روایتی از زندگی ابومهدی است، بلکه بخشی از تاریخ مشترک مقاومت ایران و عراق را نیز به تصویر می‌کشد.»

به گفته آقای شعبانی این مستند به زبان عربی و با زیرنویس فارسی تولید شده و در عراق نیز با استقبال بی‌نظیری روبرو شده است.
تهیه کننده مستند جمال افزود: نمایش مستند «جمال» در عراق یک اتفاق مهم بود. مردم عراق از این اثر استقبال کردند و بسیاری معتقد بودند این مستند پس از فیلم سینمایی «محمد رسول‌الله» ساخته مجید مجیدی، دومین اثری است که سالن‌های سینما را در عراق پر کرده است.»

گفتنی است مستند «جمال» اخیراً از شبکه یک سیما پخش شده و مورد توجه دوستداران سینمای مقاومت و علاقه‌مندان به تاریخ مبارزات ضداستعماری و مقاومت در منطقه، قرار گرفته است و امید زیادی برای کسب یکی از جوایز بخش مستند جشنواره بین المللی فیلم مقاومت را دارد.

شهید ابومهدی المهندس، که نام واقعی‌اش جمال بود، از چهره‌های تأثیرگذار جبهه مقاومت در عراق به شمار می‌رود. او از سن ۱۷ سالگی وارد مبارزه علیه رژیم بعث عراق شد و پس از سال‌ها فعالیت در عراق و کویت، به ایران آمد و در کنار مبارزان عراقی مستقر در ایران به فعالیت‌های خود ادامه داد.

آشنایی او با شهید قاسم سلیمانی در دوران اشغال عراق توسط آمریکا، فصل جدیدی از همکاری‌های مشترک آن‌ها را رقم زد که منجر به شکل‌گیری عملیات‌های مهمی علیه نیروهای آمریکایی و گروه‌های تکفیری مانند داعش شد.

 

به گزارش وبسایت جشنواره بین المللی فیلم مقاومت، مرتضی شعبانی امسال علاوه بر مستند جمال با ۴ اثر دیگر به نامهای «معلمی که سفیر شد» درباره زندگی شهید حسن ایرلو سفیر سابق ایران در یمن که به طرز مشکوکی به شهادت رسید، «آنها» درباره همسران کشته شدگان داعش در عراق، «خون، حنا، باروت» در مورد بمباران یک عروسی در افغانستان توسط آمریکایی ها و «خانه ام زیر آسمان در همسایگی ماه» در مورد زندگی یک خانواده سوری در بیمارستانی در شهر حلب، در جشنواره بین المللی فیلم مقاومت شرکت نموده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *